Nejlepší kuřecí na kari s jablíčky

Nejlepší kuřecí na kari s jablíčky
  • Čas přípravy
    10 minut
  • Doba vaření
    30 minut
  • Porce
    5
  • Celkový čas
    40 minut

Kuřecí kari neboli kari kuře je pokrm, který pochází z indického subkontinentu. Běžně se vyskytuje na indickém subkontinentu, jihovýchodní Asii, Karibiku a Velké Británii. My si připravuje takovou českou verzi, jelikož do našeho kuřecího kari přidáváme jablíčko.

Nejlepší kuřecí na kari s jablíčky je recept s opravdu rychlou přípravou. Kuřecí maso většinou volíme, když chceme uvařit něco rychlého k obědu či večeři. Kuřecí kari zvládnete do 30 minut. Tato omáčka je u nás doma velmi oblíbená.

Suroviny – Kuřecí na kari s jablíčky

  • Kuřecí prsa
  • Cibule – větší
  • Jablko – větší
  • Zakysaná smetana
  • Olej
  • Voda
  • Kari koření
  • Sůl a pepř

Postup přípravy – Kuřecí na kari s jablíčky

  • Nejprve oloupeme 1 větší cibuli a jablko. Cibuli nakrájíme najemno a jablíčko na menší kostičky. Dále nakrájíme kuřecí maso na nudličky.
  • Ve středně velkém hrnci rozehřejeme olej a orestujeme cibuli dozlatova.
  • Přidáme kuřecí maso a restujeme spolu s cibulkou, dokud se nám maso nezatáhne.
  • Maso okořeníme kari, solí, pepřem a přidáme nakrájené jablko. Podlijeme vodou a necháme dusit 10 minut.
  • Po 10 minutách vmícháme zakysanou smetanu, dle chuti přidáme kari, sůl, pepř a necháme dalších 5 minut dusit.
  • Hotovou omáčku podáváme nejlépe s rýží basmati.

TIP:

  • Pokud se Vám omáčka zdá řídká, můžete ji zahustit nastrouhaným jablíčkem.

Vyzkoušejte také:

Ingredients

Nejlepší kuřecí na kari s jabíčky

    Mohlo by se vám líbit

    Recipe Reviews

    • Terr

      Ta kombinace je skvělá. Hodně nam s pritelem chutnalo.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.